Om pottemageren

Jeg lærte de grundlæggende keramik-teknikker i perioden 1966 – 1969 hos Pottemager Carl V. Larsen på Enø ved Karrebæksminde.

I1970 startede jeg et lille keramikværksted i Rødovre, hvor jeg kastede mig over lüstre-glasuren. Noget som dengang ikke var brugt siden 1930-erne. Jeg arbejdede med kobber-, sølv- og molybdænlüstre m. fl.. Det var også i Rødovre, at jeg udviklede peberkværne og krus med læderhank.

I sommeren 1973, flyttede jeg til det nordvestlige Småland – Smålands Burseryd, Sverige, hvor jeg i en tom lade etablerede et keramikværksted. Jeg byggede selv en brændefyret ovn, en el-ovn og senere en oliefyret ovn, og arbejdede udelukkende med stentøj brændt ved 1280° C.

Se Pottemagerens billedgalleri

Jeg arbejdede meget med glasur-udvikling: askeglasur, krystalglasur, nikkelglasur og okseblodsglasur – alle glasurtyper, som er uhyre vanskelige at styre, men udfordrende at arbejde med. Men også med uglaseret stentøj, hvor asken i den brændefyrede ovn gav et naturligt – men uforudsigeligt glasurlag. Det var også her jeg udviklede taburetten med lædersæde.

I 1984 blev keramikværkstedet af familiære grunde lukket ned og jeg flyttede tilbage til Danmark, hvor jeg så indtil nu har arbejdet indenfor miljøområdet.

I sommeren 2015 fik jeg mulighed for at etablere et keramikværksted på havnen i Lundeborg nær Svendborg på Fyn. Efter et års intenst byggearbejde er jeg nu klar med det nye keramikværksted. Her er både keramik salgsudstilling og keramikværksted, og du er velkommen til at kikke på, når jeg arbejder på drejeskiven.

Jeg laver fortsat stentøj – flere ting kombineret med læder.

Alle glasurer udvikler og fremstiller jeg selv. Alt bliver brændt ved 1280° C i en gas-ovn resp. el-ovn, - og tåler naturligvis opvaskemaskine – dog ikke læderet, men som kan vaskes op i hånden uden at tage skade.

Jeg har ingen web-butik (og får det heller ikke) , - så vil du købe nogle af mine ting, så ring eller send mig en mail – så finder vi en løsning, - eller kom selv til hyggelige Lundeborg – men ring gerne i forvejen.

Læs Pottemagerens dagbogpottemager svendborg - keramik fyn

keramik på Fyn ved pottemager Thorvald Brix IsagerThorvald Brix Isager - pottemager og keramiker.