Lidt om mig

Jeg lærte de grundlæggende keramik-teknikker i perioden 1966 – 1969 hos Pottemager Carl V. Larsen på Enø ved Karrebæksminde.

I 1970 startede jeg et lille keramikværksted i Rødovre, hvor jeg kastede mig over lüstre-glasuren. Noget som dengang ikke var brugt siden 1930-erne. Jeg arbejdede med kobber-, sølv- og molybdænlüstre m. fl.. Det var også i Rødovre, at jeg udviklede peberkværne og krus med læderhank.

I sommeren 1973, flyttede jeg til det nordvestlige Småland – Smålands Burseryd, Sverige, hvor jeg i en tom lade etablerede et keramikværksted. Jeg byggede selv en brændefyret ovn, en el-ovn og senere en oliefyret ovn, og arbejdede udelukkende med stentøj brændt ved 1280° C.

Se mit billedgalleri

Jeg arbejdede meget med glasur-udvikling: askeglasur, krystalglasur, nikkelglasur og okseblodsglasur – alle glasurtyper, som er uhyre vanskelige at styre, men udfordrende at arbejde med. Men også med uglaseret stentøj, hvor asken i den brændefyrede ovn gav et naturligt – men uforudsigeligt glasurlag. Det var også her jeg udviklede taburetten med lædersæde.

I 1984 blev keramikværkstedet af familiære grunde lukket ned og jeg flyttede tilbage til Danmark, hvor jeg så indtil 2015 har arbejdet indenfor miljøområdet.

I sommeren 2015 fik jeg mulighed for at etablere et keramikværksted på havnen i Lundeborg på Fyn. Her er både salgsudstilling og værksted, og du er velkommen til at kigge på, hvis jeg arbejder på drejeskiven.

Jeg laver fortsat stentøj og udvikler alle min glasurer selv og brænder ved 1280° C i en gas-ovn resp. el-ovn. De tåler naturligvis opvaskemaskine – dog ikke læderet, men det kan vaskes i hånden uden at tage skade.

Læs min dagbog

 pottemager svendborg - keramik fyn

keramik på Fyn ved pottemager Thorvald Brix IsagerThorvald Brix Isager - pottemager og keramiker.